SUA ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii despre finantatorii Hamas© ziarulnational.md

SUA ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii despre finantatorii Hamas

, 4 știri, 23 vizualizări

Oferta de recompensa urmeaza dupa patru runde de sanctiuni americane impuse Hamas in urma incursiunii mortale a gruparii in Israel la 7 octombrie, in timpul careia Israelul spune ca au fost ucise 1.200 de persoane. Represaliile militare ulterioare ale Israelului in Gaza au ucis 22.600 de persoane, spun oficiali locali din domeniul sanatatii, si au lasat o mare parte din enclava in ruine.

Cei cinci vizati sunt Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah si Muhammad Ahmad 'Abd Al-Dayim Nasrallah, care au fost desemnati anterior teroristi globali de catre Statele Unite, a declarat departamentul intr-un comunicat.

Primul finantator, cunoscut ca Hamza, are sediul in Sudan, a gestionat numeroase companii in portofoliul de investitii al Hamas si a fost implicat in transferul a aproape 20 de milioane de dolari catre Hamas, a spus departamentul. El are legaturi cu presedintele sudanez Omar Bashir si grupuri islamiste ce submineaza stabilitatea in Sudan, potrivit Departamentului de Stat.