SUA sancționează actuali și foști oficiali din Ucraina care au acționat în interesul serviciului de securitate al Rusiei3Foto© publika.md

SUA sancționează actuali și foști oficiali din Ucraina care au acționat în interesul serviciului de securitate al Rusiei

, 4 știri, 13 vizualizări

Statele Unite au impus joi sancțiuni împotriva unor actuali și foști oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare în activități coordonate de Moscova pentru a destabiliza Ucraina, în contextul în care Washingtonul a atras atenția că este pregătit să ia noi măsuri dacă Rusia își va invada vecinul, relatează Reuters, citată de Digi24.ro.

Rusia a concentrat zeci de mii de militari la granițele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova pregătește un nou asalt asupra statului vecin. Rusia neagă acuzațiile că ar plănui un atac, dar a spus că ar putea efectua acțiuni militare neprecizate dacă nu i se îndeplinesc o serie de solicitări, inclusiv promisiunea din partea NATO că Ucraina nu va adera la Alianța Nord-Atlantică.

„Nu așteptăm să contracarăm Rusia cu aceste acțiuni, ci luăm acum măsuri în acest sens. Asta demonstrează că suntem alături de guvernul ucrainean în încercarea de a identifica, expune și contracara eforturile de destabilizarea ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei”, a declarat presei un înalt oficial al administrației americane.