SUA trimit rachete HIMARS în Ucraina. Ajutorul militar este de 700 milioane de dolari3Foto© agora.md

SUA trimit rachete HIMARS în Ucraina. Ajutorul militar este de 700 milioane de dolari

, 5 știri, 9 vizualizări

Președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridică la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken.

„Anunț astăzi un nou pachet important de asistență de securitate care să furnizeze ajuror critic armatei ucrainene. (...) Acest pachet le va pune la dispoziție noi capacități și armament avansat, inclusiv rachete HIMARS cu muniție de luptă, pentru a-și apăra teritoriul de avansul Rusiei”, a declarat Joe Biden, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă.

„Kremlinul a reușit doar să devasteze comunități, să abrutizeze civili, să compromită agricultura Ucrainei și să amenințe securitatea alimentară globală, prin blocarea porturilor ucrainene. Voința curajoaselor forțe ucrainene de a-și apăra țara este admirabilă, iar Ucraina a arătat că nu va fi niciodată supusă de Rusia”, a declarat la rândul său secretarul de stat Antony Blinken, care a precizat că valoarea ajutorului militar este de 700 de milioane de dolari.