Sute de obiecte explozive și mii de cartușe au fost neutralizate de geniștii Armatei Naționale în 20234Foto© realitatea.md

Sute de obiecte explozive și mii de cartușe au fost neutralizate de geniștii Armatei Naționale în 2023

, 7 știri, 12 vizualizări

Pe parcursul anului 2023, geniștii Armatei Naționale au executat 163 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost depistate și neutralizate 991 de obiecte explozive și 13 031 de cartușe, informează Ministerul Apărării.

Potrivit șefului Serviciu geniu, locotenent-colonel Igor Livițchi, anul trecut, geniștii militari au intervenit în toate raioanele țării, cel mai des fiind solicitați în Anenii Noi, Hâncești, Ștefan-Vodă, Ungheni și Orhei.

Astfel, echipa de geniști din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova’’ a executat 27 de misiuni de deminare, descoperind și neutralizând în total 58 de obiecte explozive și 378 de cartușe în raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Telenești, Glodeni, Florești, Șoldănești, Drochia și Fălești. Cea mai periculoasă misiune a fost executată în localitatea Balatina, raionul Glodeni, unde a fost găsit un proiectil de artilerie de calibrul 152 mm.