Țările încep să își facă stocuri de alimente pe măsură ce prețurile cresc și criza Covid se agravează4Foto© jurnal.md

Țările încep să își facă stocuri de alimente pe măsură ce prețurile cresc și criza Covid se agravează

, 7 știri, 21 vizualizări

Cumpărătorii de produse agricole din Cairo și până în Islamabad au intrat într-o febră a cumpărăturilor după ce pandemia de Covid-19 a perturbat lanțurile de aprovizionare, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Iordania și-a constituit rezerve record de grâu în timp ce Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a luat o măsură neobișnuită de a cumpăra grâu de pe piețele internaționale tocmai în timpul în mijlocul recoltatului producției interne. La rândul său Taiwanul a anunțat că își va majora rezervele strategice de alimente, iar China a început să cumpere nutreț pentru a-și hrăni efectivele în creștere de porci.

Toate aceste achiziții anticipate scot în evidență modul în care țările încearcă să se protejeze în contextul îngrijorărilor că pandemia va afecta operațiunile portuare și va întrerupe comerțul mondial. Pandemia a afectat deja lanțurile de aprovizionare domestice, de la fermă la farfurie, în timp ce rafturile goale ale magazinelor au determinat consumatorii din întreaga lume să își modifice obiceiurile de cumpărare.