Tauber cere „demisia incorpore a tuturor judecătorilor numiți recent la Curtea Constituțional㔩 unimedia.info

Tauber cere „demisia incorpore a tuturor judecătorilor numiți recent la Curtea Constituțională”

, 5 știri, 15 vizualizări

„Noi cerem demisia incorpore a tuturor judecătorilor numiți recent la Curtea Constituțională și organizarea unui nou proces de selectare a judecătorilor. E necesar un proces corect care să nu mai provoace neîncredere în CCM. Altă soluție nu există. Toate deciziile actualei componențe nu vor fi credibile. Deci, mingea e în terenul majorității parlamentare și a Curții Constituționale. Să vedem acum dacă ei vor pica sau nu acest test de onoare!”, scrie Marina Tauber.

„Curtea Constituțională suferă în aceste zile un prejudiciu de imagine mult mai grav decât atunci când fosta ei componență adoptase într-un termen record câteva decizii ce împingeau actualul parlament spre dizolvare.

Astăzi unica soluție pentru soluționarea crizei de imagine fără precedent a CCM este metoda sacrificiului. Adică, judecătorii aleși recent trebuie să își sacrifice carierele de dragul reputației Curții. Dar au ei oare atâta dragoste de țară și atâta respect pentru reputația instituțiilor statului nostru încât să plece din funcții pentru a servi o cauză atât de nobilă? Puțin probabil. Faptele lor ne arată că pe ei îi interesează cel mai mult puterea și funcțiile”, se mai arată în comunicatul deputatei.