Temperaturile din Siberia au coborât la minus 50 de grade Celsius, iar Moscova este acoperită de o zăpadă record2Foto© jurnal.md

Temperaturile din Siberia au coborât la minus 50 de grade Celsius, iar Moscova este acoperită de o zăpadă record

, 5 știri, 7 vizualizări

Iarna grea s-a abătut asupra Rusiei, unde temperaturile din unele părți ale Siberiei au coborât până la minus 50 de grade Celsius, în timp ce viscolul a acoperit Moscova cu un strat de zăpadă record și a perturbat zborurile, relatează Reuters și News.ro.

În Republica Saha, situată în partea de nord-est a Siberiei și unde se află Iakuțk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au coborât sub minus 50 de grade Celsius, potrivit stațiilor meteorologice din regiune.

Un val de frig anormal de timpuriu în Saha a dus temperaturile chiar sub minus 50 C în mai multe zone din vasta regiune, doar puțin mai mică decât India. Aproape toată Saha este situată în zona de permafrost. În capitala regiunii, Iakutsk, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, termometrele au arătat minus 48 C.Temperaturi de minus 50 C au devenit mai puțin frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice, permafrostul dând tot mai multe semne de dezgheț.