Trafic de copii pentru exploatare sexuală – o femeie din Dondușeni va face pușcărie 6 ani și 8 luni3Foto© deschide.md

Trafic de copii pentru exploatare sexuală – o femeie din Dondușeni va face pușcărie 6 ani și 8 luni

, 6 știri, 23 vizualizări

O femeie a fost condamnată la pedeapsa cu închisoarea, după ce procurorii au demonstrat în instanță că inculpata a profitat de starea precară a unei minore, care avea și un copil la întreținere, exploatând-o sexual. Sentința a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, anunță într-un comunicat de presă Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Minora este mama și nu avea un loc de muncă oficial, atunci când a cunoscut-o pe femeia care, ulterior, a traficat-o. Totul a început în noiembrie 2011. Învinuita i-a promis victimei obținerea unui câștig financiar impunător în urma prestării serviciilor sexuale.

„Aceasta a profitat de vârsta fragedă a tinerei (17 ani), nevoile financiare stringente, lipsa unui loc de trai pentru tânăra mamă cu copil și, deci, a recrutat-o să presteze servicii sexuale. Mai mult decât atât, aceasta a supus-o și presiunilor psihologice și violenței fizice, îndeosebi, atunci când victima refuza să presteze în continuare servicii sexuale, inclusiv din motive de sănătate (ulterior a devenit necesară și spitalizarea acesteia)”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.