Traficant, condamnat la zece ani de inchisoare pentru exploatarea sexuala a doua moldovence in Ciprul de Nord2Foto© publika.md

Traficant, condamnat la zece ani de inchisoare pentru exploatarea sexuala a doua moldovence in Ciprul de Nord

, 7 știri, 14 vizualizări

Un traficant de persoane care a recrutat două moldovence acum patru ani, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Acesta le-a promis victimelor, care aveau vârsta de 20 de ani, un loc de muncă în Emiratele Arabe Unite însă le dus să muncească în Ciprul de Nord, Turcia. Totodată, deși promitea un salariu de 10.000 de euro lunar, una dintre ele a primit 9.000 de euro pentru toate cele șase luni care s-a aflat acolo, iar alta a revenit fără niciun ban.

Faptele condamnatului au fost comise în perioada noiembrie-decembrie 2015, atunci când le-a promis victimelor, într-o cafenea, că le-ar putea organiza deplasarea și munca lor în Dubai, Emiratele Arabe Unite. În acest scop, acesta a intermediat comunicarea lor cu angajatoarea „Melisa”, care le-a promis cumpărarea biletelor de călătorie și locuințe gratuite, în camere separate.

Însă, ajunse la locul de muncă, acestea au realizat că se află în Ciprul de Nord, Turcia. Potrivit victimelor, care aveau vârsta de 20 de ani, confuzia a avut la bază faptul că pe biletul electronic era indicat orașul, nu și țara, ceea ce le-a făcut să creadă că vor ajunge pe cale aeriană într-un oraș apropiat Dubaiului.