Transferurile de bani vor putea fi făcute pe numere de telefon, fără comisioane. BNM a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA5Foto1Video© jurnal.md

Transferurile de bani vor putea fi făcute pe numere de telefon, fără comisioane. BNM a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA

, 7 știri, 5 vizualizări

„„Sunt încrezătoare că MIA va deveni în scurt timp o tehnologie la îndemâna fiecărui cetățean sau om de afaceri. MIA va eficientiza tranzacțiile financiare, va stimula creșterea economică și va promova o mai bună gestionare a finanțelor. Așadar, astăzi Moldova face un pas semnificativ către o lume financiară modernă, iar Banca Națională a Moldovei consolidează poziția țării în rândul statelor care adoptă tehnologii avansate pentru a sprijini evoluția economică și pentru a oferi cetățenilor un acces mai ușor la serviciile financiare”, menționează guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Premierul Dorin Recean spune că „implementarea sistemului de plăți instant MIA marchează un moment important în modernizarea sistemului de plăți autohton. Accelerăm, simplificăm și reducem costurile tranzacțiilor financiare pentru toți cetățenii, contribuind la securitatea și eficiența economică. Prin lansarea MIA, ne asigurăm că rămânem pe calea inovației, facilităm accesul egal la serviciile de plată și susținem creșterea economică durabilă. Este un pas concret în direcția sprijinirii cetățenilor noștri și a alinierii Republicii Moldova la economia digitală europeană”.

Statele Unite sunt un partener sigur pentru Moldova în dezvoltarea și creșterea sa economică. Un aspect relevant în acest efort este sprijinirea inovațiilor digitale, precum Sistemul de Plăți Instant MIA. Sistemul dezvoltat de BNM nu este doar o inovație tehnologică, ci reprezintă un pas transformator care sporește incluziunea financiară și digitalizarea plăților.