Transportatorii, din nou în stradă dacă nu vor fi majorate tarifele© deschide.md

Transportatorii, din nou în stradă dacă nu vor fi majorate tarifele

, 5 știri, 5 vizualizări

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) s-a adresat din nou Guvernului cu solicitarea de a majora tariful la transportul de pasageri. Într-o scrisoare adresată ministrului Economie și Infrastructurii, Anatol Usatîi, se menționează că, după ultimele întâlniri ale transportatorilor cu funcționarii de stat, inclusiv cu Usatîi, au fost identificate o serie de măsuri care vor reduce cheltuielile de transport.

Printre acestea, excluderea controalelor nejustificate, lupta împotriva transporturilor ilicite, creșterea transparenței activității Ministerului și ale Agenției Naționale a Transportului Auto cu privire la transportatori.

“Drept urmare, a fost elaborat proiectul unui Memorandum de înțelegere, a cărui semnare va permite diminuarea cerinței de majorare a tarifului de la 0,92 lei la 0,74-0,76 lei per kilometru. Însă documentul nu a fost încă semnat, cerințele noastre rămân aceleași – de 0,92 lei”, au spus transportatorii, subliniind că așteaptă până la sfârșitul săptămânii poziția clară și motivată a guvernului cu calculele necesare.