Transportatorii și-au adus microbuzele și autobuzele în PMAN, în semn de protest față de noul Cod al transportului3Foto© unimedia.info

Transportatorii și-au adus microbuzele și autobuzele în PMAN, în semn de protest față de noul Cod al transportului

, 5 știri, 9 vizualizări

Transportatorii și-au adus astăzi, într-o manifestație de protest, microbuzele și autobuzele în centrul Chișinăului. Oamenii sunt nemulțumiți de noul Cod al transportului, votat de Parlament în decembrie trecut. Documentul prevede, între altele, impozitarea și digitalizarea transportul rutier, care în opinia autorităților vor crea condiții optime pentru servicii de calitate. Șoferii au altă opinie.

Unul dintre organizatorii acțiunii de protest, Oleg Alexa, directorul Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, spune că modificarea legislației nu se face în beneficiul șoferilor sau al pasagerilor.

OLEG ALEXA, directorul APOTA: "Principiile care vin din legislația Uniunii Europene au fost ignorate, va submina cu mult siguranța circulației rutiere și vor fi puși în pericol atât șoferii noștri, cât și pasagerii, deoarece noi vom fi puși în niște condiții sălbatice de a supraviețui."