Trei bărbați din Telenești, bănuiți că duceau tinere în Rusia pentru a le exploata sexual5Foto2Video© realitatea.md

Trei bărbați din Telenești, bănuiți că duceau tinere în Rusia pentru a le exploata sexual

, 7 știri, 12 vizualizări

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 de ani, originari din raionul Telenești, au fost reținuți pentru trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală. În perioada anilor 2008-2014, aceștia ar fi racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care la momentul recrutării aveau vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, pe care le-au fost transportat la Moscova unde au fost exploatate sexual-comercial.

Potrivit investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație, fiind pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existență, acestea erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 de ruble rusești.