Trei carabinieri moldoveni au fost detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo5Foto© realitatea.md

Trei carabinieri moldoveni au fost detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo

, 6 știri, 5 vizualizări

Potrivit MAI, la ceremonie au fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, ambasadorului Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, dar și conducerea IGC al MAI și a familiilor carabinierilor detașați.

Ministrul Adrian Efros a afirmat:,,Participarea carabinierilor noștri în misiunea internațională reprezintă nu doar îndeplinirea angajamentelor conform Cartei ONU și a tratatelor internaționale, ci și o contribuție semnificativă la promovarea valorilor fundamentale ale democrației, respectului pentru drepturile omului și supremației legii. Această misiune în Kosovo este o oportunitate pentru acești bravi angajați ai MAI să-și demonstreze abilitățile și competențele profesionale, iar pentru Republica Moldova să-și consolideze poziția în comunitatea internațională".

Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni a spus: ,,Obiectivul comun este ca această componență să fie urmată de un pluton de carabinieri, un contigent în adevăratul sens al cuvântului detașat alături de colegii italieni. Prin intermediul carabinierilor săi, Moldova oferă o contribuție în plus la securitatea internațională, cea a Balcanilor, a cărei stabilitate este esențială pentru Uniunea Europeană”.