Trei medici veterinari și doi agenți economici, reținuți de CNA: Ar fi eliberat contra bani certificate de calitate a cărnii10Foto1Video© jurnal.md

Trei medici veterinari și doi agenți economici, reținuți de CNA: Ar fi eliberat contra bani certificate de calitate a cărnii

, 14 știri, 27 vizualizări

Mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelora, dar și agenți economici, au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat comercianților, care desfășurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieței Centrale, certificate de calitate și sanitar-veterinare contra mită. Cinci persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar în prezent sunt audiate de procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Potrivit investigațiilor, care s-au desfășurat pe parcursul a trei luni, angajați ai Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor din mun.