Trei persoane, reținute în urma perchezițiilor desfășurate astăzi la Partidul Șor3Foto© tv8.md

Trei persoane, reținute în urma perchezițiilor desfășurate astăzi la Partidul Șor

, 6 știri, 35 vizualizări

au fost retinute inca 3 persoane Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate vineri, în patru locații, în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Potrivit Procuraturii Anticorupție, este vorba de doi secretari ai sediului principal al formațiunii și președintele unei organizații teritoriale. Toți trei vor sta în izolatorul Centrului Național Anticorupție timp de 72 de ore.

Procuratura Anticorupție anunță că persoanele reținute sunt bănuite de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat. Între timp, membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat un protest în fața Procuraturii Anticorupție și au cerut eliberarea deputatului Mariana Tauber, care este învinuită de falsificarea rapoartelor financiare ale formațiunii „ȘOR”, precum și de acceptarea finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat. Aceasta se declară nevinovată.

Partidul „ȘOR” a transmis într-un comunicat de presă că procurorii au dispus desfășurarea perchezițiilor la sediile unor organizații teritoriale exact în ziua în care formațiunea a anunțat despre organizarea protestelor în fața Președinției. Partidul Politic „ȘOR” a condamnat acțiunile oamenilor legii și califică dosarul penal drept unul politic.