Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM, s-a stins din viață11Foto© tribuna.md

Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM, s-a stins din viață

, 20 știri, 26 vizualizări

După o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM s-a stins din viață în această seară. Despre aceasta a anunțat Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, informează TRIBUNA.

Potrivit politicianului, „un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mână în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părărăsit lăsându-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic”.

„Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborât din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămâne un model despre cum trebuie să fie un om politic.