Turcia a închis spațiul aerian pentru filiala FlyOne din Armenia – La mijloc ar fi o decizie politică6Foto© zdg.md

Turcia a închis spațiul aerian pentru filiala FlyOne din Armenia – La mijloc ar fi o decizie politică

, 7 știri, 13 vizualizări

Turcia fără o notificare prealabilă a închis spațiul aerian către Europa pentru compania aeriană FlyOne Armenia. Declarația a fost făcută de șeful consiliului de administrație al transportatorului aerian Aram Ananian, notează Interfax. FlyOne Armenia este compania fiică a companiei aeriene low-cost din Republica Moldova FlyOne.  Președintele Consiliului de administrație al FlyOne Vladimir Cebotari a declarat pentru newsmaker.md că este o situație care nu vizează o anumită companie, dar ține de relațiile dintre Turcia și Armenia.

„Din motive necunoscute nouă și fără niciun motiv aparent, autoritățile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spațiul aerian turc. Anularea a fost efectuată fără o notificare prealabilă, ceea ce a pus compania aeriană și pasagerii noștri în fața unui fapt”, a comunicat Ananian pentru Interfax.

Ananian a mai declarat că avionul FlyOne, aflat pe ruta Paris-Erevan, a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău, adăugând că reprezentanții companiei aeriene iau măsuri în legătură cu incidentul.