Ultima oră! Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare de bani în proporții deosebit de mari8Foto1Video© zdg.md

Ultima oră! Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare de bani în proporții deosebit de mari

, 18 știri, 14 vizualizări

Ex-premierul Vlad Filat a fost achitat în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.  Sentința a fost pronunțată marți, 7 mai, de un complet de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din care fac parte judecătoarele Djeta Chistol, Angela Catană și Tatiana Bivol. „Fapta nu întrunește elementele infracțiunii” au concluzionat judecătoarele

Procurorul de caz a cerut pentru fostul premier aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de 7 ani și a unei amenzi în valoare de 12,8 milioane de lei, contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor. Solicitarea însă a fost respinsă în totalitate de judecători.

La 16 ianuarie 2019, Procuratura Anticorupție (PA) anunța că a finalizat și transmis în judecată un dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit fostul prim-ministru Vlad Filat. Deși acest dosar a fost trimis în judecată la mijloc de ianuarie 2019 și la peste un an după ce sentința de condamnare în celălalt dosar pe numele său a devenit definitivă și irevocabilă, datele din această cauză penală arată că ea a fost inițiată de procurori încă în august 2015, cu două luni înainte de autodenunțul lui Ilan Șor.

Eu sunt călit… dar e vorba de familie
Vlad Filat,
Fostul premier, achitat de instanță. Vlad Filat: „Eu sunt călit… dar e…