Un alt dosar pe numele lui Stoianoglo a ajuns pe masa magistraților© noi.md

Un alt dosar pe numele lui Stoianoglo a ajuns pe masa magistraților

, 11 știri, 7 vizualizări

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Vasile Plevan, la 24 iunie 2022, a înmânat rechizitoriul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, după care cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată, pentru examinare în fond, informează CURENTUL.

Procuratura concretizează că, rechizitoriul a fost înmânat la o dată anterioară apariției informațiilor prezentate de avocații Procurorului General suspendat, privind solicitarea formulată de Curtea europeană a drepturilor omului (CEDO) către Guvernul Republicii Moldova privind cauza Stoianoglo.

„Precizăm că, pe acest capăt de acuzare trimis în instanța de judecată, Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo i se impută săvârșirea infracțiunii de încălcare a inviolabilității vieții personale, manifestată prin răspândirea cu bună-știință a informațiilor, ocrotite de lege, despre viața personală, ce constituie secret personal al altei persoane, fără consimțământul ei, realizată într-un discurs public, prin mass-media, prin folosirea intenționată a situației de serviciu (infracțiune prevăzută de art.177 alin. (2) din Codul penal).