Un alt lot de 100 mii teste pentru depistarea noului tip de coronavirus și 8 ambulanțe vor fi procurate de Ministerul Sănătății© deschide.md

Un alt lot de 100 mii teste pentru depistarea noului tip de coronavirus și 8 ambulanțe vor fi procurate de Ministerul Sănătății

, 11 știri, 4 vizualizări

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că Republica Moldova va cumpăra un lot de 100 de mii de teste pentru diagnosticarea infecției de COVID-19. De asemenea, vor fi achiziționate opt ambulanțe reanimobile pentru nou-născuți și adulți, monitoare, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru diagnosticarea coronaviruslui. Viorica Dumbrăveanu a făcut anunțul în cadrul discuțiilor cu responsabilii de implementarea proiectului Băncii Mondiale ”Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Ministrul Sănătății a menționat că este important ca procesul de achiziție să fie desfășurat transparent, în strictă conformitate cu prevederile actelor normative și cu implicarea grupurilor de lucru, din care să facă parte și membrii societății civile.

Până acum, în cadrul acestui proiect au fost achiziționate mai multe echipamente de protecție care au fost distribuite spitalelor din țară. Astfel, au fost cumpărate 100 de mii de teste, iar laboratoarele ANSP au fost dotate cu dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19 și consumabile. De asemenea, instituțiile medicale au fost dotate cu 150 de pulsoximetre și 194 de paturi în secțiile de terapie intensivă.