Un barbat a luat ostatica o persoana intr-o banca din centrul Kievului. Poliția a intervenit in forța2Foto© unimedia.info

Un barbat a luat ostatica o persoana intr-o banca din centrul Kievului. Poliția a intervenit in forța

, 6 știri, 8 vizualizări

Poliția a reținut un bărbat care a luat luni o persoană ostatică într-o bancă din Kiev, a anunțat adjunctul ministrului de interne Anton Gherașcenko, precizând că aceasta a fost eliberată teafără și nevătămată, relatează Reuters și AFP, scrie Agerpres.

Gherașcenko a scris pe Facebook că bărbatul a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, din centrul Kievului, în jurul prânzului, le-a spus angajaților că are o bombă în rucsac și le-a cerut să sune la poliție. „Angajații instituției bancare au părăsit biroul, în timp ce șefa sucursalei a rămas acolo ca ostatică", a precizat Gherașcenko. El a declarat că bărbatul care a comis atacul este un cetățean de 32 de ani din Uzbekistan, dar nu a spus care a fost motivul său.

Potrivit conturilor sale de pe rețelele sociale, „este o persoană dezechilibrată mintal", a mai spus adjunctul ministrului de interne, potrivit căruia nu se știe încă dacă atacatorul avea sau nu explozibili reali asupra sa. Mai târziu, Gherașcenko a declarat unei televiziuni locale că bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliștilor. Poliția le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.