Un bărbat cercetat de CNA într-un dosar de spălare de bani, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău6Foto© ziarulnational.md

Un bărbat cercetat de CNA într-un dosar de spălare de bani, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău

, 8 știri, 4 vizualizări

Un cetățean al R. Moldova, cercetat de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de spălare de bani, a fost reținut aseară la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a fostextrădat din Țările de Jos.

Potrivit faptelor investigate, învinuitul, în coparticipare cu beneficiarul efectiv al unei societății nerezidente, cunoscând despre faptul că entitatea străină nu va executa un pretins angajament asumat în baza unui contract fictiv, în scopul deghizării originii ilicite a mijloacelor bănești în sumă de 1 600 000 de lei, care proveneau dintr-un credit bancar în mărime de 4 400 000 de lei oferit unei societăți comerciale din R.

Moldova de ,,Banca de Economii”, a dispus și a asigurat convertirea mijloacelor bănești în dolari SUA. Ulterior, banii au fost transferați în contul societății nerezidente din Cipru, iar printre beneficiari se regăsește și un cetățean al Federației Ruse.