Un bărbat, condamnat la 8 ani de închisoare pentru 17 episoade de furt din automobile3Foto© tv8.md

Un bărbat, condamnat la 8 ani de închisoare pentru 17 episoade de furt din automobile

, 4 știri, 2 vizualizări

Un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a 17 episoade furt din automobile.

Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada lunilor februarie – martie, a deteriorat geamurile la 17 automobile, din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani al capitalei, de unde în mod ascuns a sustras diverse bunuri materiale, valoarea cărora varia între 3000 până la 18000 de lei.

Judecata pe acest caz s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.