Un bărbat din Republica Moldova, care a prejudiciat statul belgian cu peste 3.000.000 de euro, a fost reținut3Foto1Video© jurnal.md

Un bărbat din Republica Moldova, care a prejudiciat statul belgian cu peste 3.000.000 de euro, a fost reținut

, 5 știri, 9 vizualizări

Un bărbat din Moldova, care a prejudiciat statul belgian cu peste 3.000.000 euro urmare a fabricării clandestine a țigărilor în Belgia, a fost reținut de procurorii PCCOCS și ofițerii INI.

Acesta fusese condamnat în Belgia, în lipsa lui, la 7 ani de închisoare și la amendă de 800.000 de euro, fiind ulterior anunțat în căutare europeană. Activitatea acestuia viza contrafacerea țigărilor prin linii clandestine de fabricare, contrabanda cu țigări, spălarea de bani și conducerea de către acesta a unei organizații criminale (formate inclusiv din cetățeni ai Moldovei), dintre aceștia peste 10 fiind condamnați la până la 7 ani de închisoare, cu amenzi de 700.000 euro – 800.000 de euro.

Urmare a informațiilor acumulate, autoritățile din R. Moldova au stabilit că bărbatul cu vârsta de peste 40 de ani a investit (prin spălare de bani) sume impunătoare de bani în proprietăți de lux – casă cu piscine și mașini. Trebuie menționat și faptul că în vederea camuflării spălării banilor, acesta și-a înregistrat o parte din proprietăți pe persoane interpuse.