Un candidat din lista electorală a PAS a refuzat mandatul de deputat2Foto© zdg.md

Un candidat din lista electorală a PAS a refuzat mandatul de deputat

, 5 știri, 6 vizualizări

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat în cadrul ședinței de marți, 27 februarie, act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit partidului politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după demisia lui Mihai Popșoi, și va propune Curții Constituționale validarea mandatului candidatei supleante Ana Speianu, de pe lista aceluiași partid.

Ana Speianu este cea de-a 84 candidată pe lista PAS. Aceasta este profesoară la școala primară „Haralambie Corbu” din Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Din 2019, a fost consilieră în cadrul Consiliului sătesc din Dubăsarii Vechi.

Conform ultimei declarații de avere și interese personale, depuse la Autoritatea Națională de Integritate la 28 noiembrie 2023, odată cu încetarea mandatului de consilieră, Ana Speianu a avut un salariu lunar de puțin peste 9 mii de lei în ultimul an, iar soțul acesteia a ridicat un salariu lunar de circa 3 mii de euro, de la o compania străină – Murmerster. Familia Speianu a mai declarat dividende în sumă totală de 12 mii de lei. Aceștia au în proprietate, din 1993, un teren agricol de 20 de hectare, primit prin donație.