Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă care transporta patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor3Foto1Video© realitatea.md

Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă care transporta patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor

, 5 știri, 17 vizualizări

În Spania, patru tone de cocaină au fost confiscate de pe o barcă la sud de Insulele Canare. În barcă se aflau 4 persoane de diferite naționalități, printre care și un moldovean și un român. Toți cei 4 au fost arestați.

Barca a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii. La bord, poliția a găsit 4.350 de kilograme de cocaină. Cele patru persoane: un spaniol, un marocan, un moldovean și un român, au fost arestați.

„Ruta atlantică a cocainei” este folosită de traficanții „care transportă narcotice din America Latină până în mijlocul Oceanului Atlantic înainte de a le introduce pe continentul european”, a explicat poliția.