Un consilier raional, un contabil-șef, un consilier local și un director de gimnaziu, vizați de ANI© jurnal.md

Un consilier raional, un contabil-șef, un consilier local și un director de gimnaziu, vizați de ANI

, 4 știri, 12 vizualizări

Un consilier raional, un contabil-șef, un consilier local și un director de gimnaziu au fost luați la ochi de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate de funcție și un conflict de interese.

În primul caz, este vorba despre un consilier raional din Consiliul raional Fălești, care a admis o incompatibilitate de funcție. În anul 2019, acesta a obținut mandatul de consilier local. Până a deveni consilier, subiectul avea și calitatea de șofer în cadrul aparatului Președintelui raionului Fălești. Funcția o deținea din anul 2017, respectiv, după ce a devenit și consilier raional, acesta nu și-a soluționat incompatibilitatea în termenul de 30 de zile și și-a continuat activitatea în ambele funcții.

Aceeași situație s-a întâmplat și în cazul contabilului șef al Primăriei municipiului Soroca. Din anul 2016, subiectul fiind în calitate de funcționar în cadrul primăriei presta și servicii contabile într-o altă localitate din raion, mai exact în cadrul unui gimnaziu. Cele două funcții au fost obținute în același an, fără a întreprinde în termen de 30 de zile acțiunile necesare pentru a soluționa starea de incompatibilitate.