Un deținut a fost condamnat la 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii© zdg.md

Un deținut a fost condamnat la 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii

, 6 știri, 5 vizualizări

Conform sentinței, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat pentru concurs de infracțiuni, prin cumul parțial al pedepselor aplicate prin sentința respectivă și prin alte două sentințe anterior pronunțate, la închisoare pe un termen de 22 de ani, cu executare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita activități legate de gestionarea bunurilor materiale pe un termen de 5 ani și cu amendă în mărime de 3000 de unități convenționale.

Acesta, fiind deținut în penitenciar, prezentându-se pe o rețea de socializare cu datele de identitate false, încerca să seducă femei vulnerabile emoțional, pentru a le înșela de bani. În unul din cazuri acesta a determinat victima să ia două credite în sumă de 8000 lei și 7200 lei, iar mai apoi, a determinat-o să meargă la un magazin de electrocasnice pentru a lua în credit un frigider.

Cu o lună mai devreme, prin aceeași schemă infracțională, a înșelat de bani o altă femeie, aceasta luând 16 000 de lei în credit, două telefoane mobile și un laptop. Un an mai târziu, inculpatul a determinat încă o victimă, să îi transmită bani și două telefoane mobile, prejudiciind-o material cu  44 998 lei.