Un echipaj SMURD a trasportat la Chișinău un copil din Cahul cu arsuri pe 90% din suprafața corpului11Foto1Video© deschide.md

Un echipaj SMURD a trasportat la Chișinău un copil din Cahul cu arsuri pe 90% din suprafața corpului

, 14 știri, 19 vizualizări

Un echipaj SMURD din Galați a transportat la Chișinău, în după-amiaza zilei de astăzi, un copil de 9 ani din Cahul, după ce acesta a suferit arsuri de gradul II și III pe 90% a suprafeței corpului.

Potrivit IGSU micuțul este dintr-o familie din localitatea Crihana Veche. Acesta a primit arsurile după ce o cratiță cu apă fierbinte a căzut din imprudență. Echipajul SMURD Galați a preluat copilul din cadrul spitalului din Cahul și l-a transportat la Chișinău. Pe parcursul zborului minorul a fost strict monitorizat, fără de a suporta complicații. La aterizarea elicopterului pe stadionul Dinamo din capitală, copilul a fost preluat de o echipă de medici și transportat de urgență la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coțaga” pentru îngrijiri ulterioare.

Aceasta este a paisprezecea intervenție aero-medicală SMURD, de la începutul anului 2019, pentru cetățenii din Republica Moldova.