Un ex-ministru al Justiției îl acuză pe actualul ministru că intenționat sabotează ședințele CSM5Foto© ziarulnational.md

Un ex-ministru al Justiției îl acuză pe actualul ministru că intenționat sabotează ședințele CSM

, 7 știri, 7 vizualizări

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, este acuzat că a „torpilat” astăzi o nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care nu a avut loc din lispă de cvorum, deoarece astfel ar încerca să-i protejeze pe unii magistrați controversați.

„Ședința CSM este fără cvorum din cauza ministrului Justiției, care torpilează din nou ședința. CSM nu poate lua decizii. Ce mai contează ce a spus președintele Comisiei de la Veneția cu privire la reforma justiției și cu privire la respectarea mandatului constituțional al CSM?! Fadei știe să invoce Comisia de le Veneția doar când îi convine.

Acum, când trebuie să-l protejeze pe Sternioală (probabil și alți prieteni din sistem), când trebuie să ducă încet, încet situația spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleși alți judecători, mai obedienți, în CSM, el se face ca plouă. Care Comisie de la Veneția?