Un fost milițian transnistrean, condamnat la 15 ani de închisoare, pentru răpirea și torturarea unui cuplu din Florești6Foto© ziarulnational.md

Un fost milițian transnistrean, condamnat la 15 ani de închisoare, pentru răpirea și torturarea unui cuplu din Florești

, 10 știri, 9 vizualizări

La 5 august 2020, prin sentința Judecătoriei Soroca (sediul Central), un fost colaborator al miliției transnistrene a fost condamnat la 15 ani privațiune de libertate pentru infracțiunile de violare de domiciliu, răpire și acte de tortură în privința a doi locuitori ai raionului Florești. Instanța de judecată a admis integral acțiunea civilă și a dispus încasarea în beneficiul celor două victime a sumei de 20 000 euro cu titlu de prejudiciu moral. Această sentință poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile, se arată într-un comunicat al Prom-LEX.

Reamintim că în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2015, angajați ai miliției transnistrene au răpit din propria locuință un cuplu, cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia au fost târâți noaptea, pe drumul pietruit din sat, băgați într-o luntre și transportați în stânga Nistrului la ”comisariatul de miliție din or. Camenca”. Acolo victimele au fost bătute cu bestialitate, plasate în izolatorul de detenție preventivă și învinuite de furt a doi iepuri.

Maltratările au durat pe parcursul a 3 zile. Tocmai la data de 12 aprilie 2015, datorită intervenției autorităților constituționale, cei doi locuitori ai r. Florești au avut posibilitatea de a se întoarce acasă.