Un fost președinte al unei federații de sport din Moldova, reținut de oamenii legii; PCCOCS vine cu detalii5Foto1Video© unimedia.info

Un fost președinte al unei federații de sport din Moldova, reținut de oamenii legii; PCCOCS vine cu detalii

, 5 știri, 8 vizualizări

Un fost președinte al unei federații de sport din R. Moldova și complicele său au fost reținuți de oamenii legii pentru șantajarea a doi tineri întreprinzători, în vara anului 2023, anunță marți, 31 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul General al Poliției (IGP), într-un comunicat de presă.

Primul bănuit, ex-președintele federației de sport, are vârsta de peste 50 de ani, iar complicele acestuia și întreprinzătorii sunt de peste 30 de ani – toți originari din Chișinău. Bănuiții ar fi pretins de la întreprinzători că aceștia nu le-ar fi întors dobânda și penalitățile de întârziere de 17 000 de euro dintr-o datorie mai veche, în scopul dezvoltării afacerii celor doi în domeniul auto, pe care au pus-o pe roate în 2020.

„Pentru ca să-și ducă la îndeplinire planul infracțional, bănuiții au abordat victimele într-o stație PECO, le-au comunicat pretenția, iar pe unul din tinerii antreprenori cu grad de invaliditate mediu, l-au lovit. Peste o lună, bănuiții l-au contactat pe celălalt întreprinzător și i-au ordonat să urce pe bancheta din spate a automobilului cu care au sosit la fața locului.