Un laureat al Premiului Nobel a devenit membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei3Foto© deschide.md

Un laureat al Premiului Nobel a devenit membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei

, 4 știri, 5 vizualizări

La eveniment a participat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Kent D. Logsdon. Titlul onorific i-a fost acordat savantului american pentru activitatea științifică prodigioasă, descoperirile fundamentale în domeniul biologiei moleculare, care constituie temelia tuturor proceselor biologice normale și patologice a organismelor vii, inclusiv a oamenilor, cu rezultate benefice pentru înțelegerea, profilaxia și tratamentul celor mai severe patologii, și cultivarea valorilor general umane la nivel internațional, transmite moldpres.

În alocuțiunea sa, președintele AȘM, academicianul Ion Tighineanu a menționat că Randy Schekman a stabilit relații de colaborare cu oamenii de știință de la Chișinău acum trei ani, în vremuri extrem de complicate, cînd omenirea era debusolată și derutată de pandemie.

Atunci, savantul a deschis online, la 28 aprilie 2020, Simpozionul Științific „Pandemia COVID-19: Suport științific medical sau ce trebuie să cunoaștem despre coronavirusul SARS-CoV-2 și pandemie”, organizat de Academia de Științe a Moldovei în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”.