Un medic din capitala, reținuț pentru comercializarea drogurilor sub forma de medicamente cu efect psihotrop7Foto1Video© publika.md

Un medic din capitala, reținuț pentru comercializarea drogurilor sub forma de medicamente cu efect psihotrop

, 11 știri, 5 vizualizări

Doi bărbați cu vârsta de 31 și 54 de ani, dintre care unul este medic în cadrul unui centru al medicilor de familie din municipiul Chișinău, au fost reținuți de oamenii legii, fiind bănuiți de comercializarea drogurilor sub formă de medicamente cu efect psihotrop. Valoarea drogurilor depistate, precum și a celor vândute de către suspecți se ridică la 10.000 de lei.

Activitatea grupului de persoane implicat în comercializarea drogurilor sub formă de medicamente cu efect psihotrop a fost documentată de ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Râșcani. Persoanele implicate ar fi pus la cale o schemă prin care medicul elibera rețete pe numele unor persoane terțe și procura personal din farmacii stupefiante pe care le transmitea complicelui său pentru realizare.

În procesul de documentare a activității infracționale, ofițerii de investigație au efectuat achiziții de control, fiind procurate pastile Alprazolam și fiole de Tramadol. În urma perchezițiilor efectuate de la suspecți polițiștii au depistat și ridicat 83 de pastile Alprazolam, 29 de fiole de Tramadol, precum și mai multe rețete pe care erau menționate denumiri de medicamente cu efect psihotrop.