Un nor de fum din zona Cernobîl se apropie Odesa și zona Mării Negre3Foto© unimedia.info

Un nor de fum din zona Cernobîl se apropie Odesa și zona Mării Negre

, 9 știri, 13 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie din România transmite că un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei - zona Odessa și nordul Mării Negre. Asta după ce autoritățile ucrainene au raportat miercuri că un incendiu a cuprins mai multe hectare de vegetație din zona de excludere, transmite Digi24.

Respectiv, atât Agenția Mediului cât și cea de Meteorolgie din România precizează că norul de fum care se deplasează dinspre Ucraina, nu reprezintă niciun pericol pentru România și nu sunt deloc modificări ale nivelului de radioactivitate.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul acestei zile (19 mai), se apreciază că direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord-nord-vest către sud-sud-vest, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei - zona Odessa și nordul Mării Negre. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40...45 km/h”, informează instituția.