Un nou secretar de stat, numit la Ministerul Infrastructurii. Cine este Constantin Borosan2Foto© tv8.md

Un nou secretar de stat, numit la Ministerul Infrastructurii. Cine este Constantin Borosan

, 6 știri, 2 vizualizări

Un nou secretar de stat a fost numit la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Este vorba de Constantin Borosan care a fost numit în funcție, pe domeniul energetic în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Învestirea în funcție a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului, ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu.

Borosan este doctorand în sisteme și tehnologii energetice la UTM și are o vastă experiență în securitatea energetică, elaborarea politicilor de combatere a schimbărilor climatice și protecție a mediului prin eficiență și valorificare a surselor regenerabile de energie. Dar și în dezvoltarea regională prin implementarea măsurilor de eficiență energetică la nivel local.

Acesta a fost expert în domeniul eficienței energetice la Secretariatul Cartei Energiei, Departamentul de Eficiență Energetică în Bruxelles, Belgia.  În perioada 2016-2019 a oferit expertiză pe domeniul energetic în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, GFA Consulting Group GmbH, NIRAS Finland Oy, PNUD etc.