Un oraș din China cu 4 milioane de locuitori a fost închis din nou3Foto© jurnal.md

Un oraș din China cu 4 milioane de locuitori a fost închis din nou

, 6 știri, 8 vizualizări

A fost suspendat transportul în comun, iar locuitorii nu mai pot ieși din localitate decît dacă au fost testați pentru coronavirus în ultimele 48 de ore. Școlile unde se reluaseră cursurile au fost reînchise imediat, iar activitatea cinematografelor, sălilor de sport, cafenelelor și altor localuri publice a fost din nou interzisă. Farmaciile trebuie să comunice autorităților identitatea celor care cumpără medicamente analgezice și antivirale, au precizat autoritățile locale, prin rețelele sociale, transmite agerpres.ro.

Jilin, cu peste patru milioane de locuitori, se află în provincia cu același nume de la frontiera cu Coreea de Nord, la fel ca și orașul Shulan, unde a fost depistat la sfîrșitul săptămînii trecute un nou focar de infecție cu coronavirus.

Situația începuse să revină treptat la normal peste tot în China după 8 aprilie, cînd a luat sfîrșit carantina la Wuhan, orașul din centrul țării de unde s-a declanșat anul trecut pandemia de COVID-19. După a atins un vîrf în februarie, numărul de cazuri noi de coronavirus a scăzut, iar miercuri s-au înregistrat doar șapte, dintre care unul provenit din străinătate. Celelalte șase au apărut însă în noul focar de la Shulan, unde totalul a ajuns astfel la 21.