Un panou electoral al Maiei Sandu, vandalizat la Ocnița3Foto© noi.md

Un panou electoral al Maiei Sandu, vandalizat la Ocnița

, 5 știri, 16 vizualizări

„În noaptea zilei de 25 octombrie, anticipat vizitei doamnei Maia Sandu în raionul Ocnița, a fost rupt bannerul electoral de la intrare în oraș, iar după vizita petrecută duminică, din frica de a pierde controlul, dar și în scop de intimidare și ură, au fost vandalizate panourile de la sediu. A fost sesizată poliția și avem ferma convingere că prin votul din 1 noiembrie regimul va cădea, persoanele delincvente vor fi identificate, iar oamenii buni din Ocnița își vor dobîndi bine-meritata libertate de gîndire și de exprimare”, a scris Roșca, transmite agora.md.

Precizăm că aceasta nu este prima campanie electorală în timpul căreia au fost rupte panourile candidaților. De exemplu, la parlamentarele din 2019, la cîteva ore după ce candidatul ACUM la Ungheni de atunci, Octavian Țîcu, și-a lansat campania electorală, panoul său publicitar, instalat la intrare în municipiul Ungheni, a fost vandalizat.

Tot în aceeași campanie, au fost stricate panourile pentru promovarea referendumului consultativ, instalate de reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM). Se întîmplase la Hîncești, unde făptașii au aruncat cu ouă și cartofi.