Un pretins avocat care presta servicii pe Makler a fost reținut de CNA și PA2Foto© sputnik.md

Un pretins avocat care presta servicii pe Makler a fost reținut de CNA și PA

, 6 știri, 10 vizualizări

Potrivit denunțătoarei, cu mai mulți ani în urmă, soțul ei ar fi primit de la autoritățile locale un teren pentru construcție, de care a beneficiat în calitate de participant la luptele de pe Nistru din 1992. Ulterior, soții au divorțat, iar bărbatul ar fi donat terenul unei surori care, după decesul fratelui, a intrat în dreptul de proprietate. Considerând că are dreptul la parte din acest teren, denunțătoarea a decis să contracteze serviciile unui avocat pentru a o reprezenta în judecată pentru a anula contractul de donație.

Astfel, femeia a accesat portalul Makler, unde a găsit datele de contact ale unui "адвокат опытный" care, la rândul său i-ar fi promis că o poate ajuta să-și revendice lotul, susținând că are influență asupra unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău sediul Centru și că îl poate determina să asigure anularea contractului de donație. Pentru intermediere, acesta ar fi pretins și primit 400 de euro, bani transmiși ulterior sub controlul CNA.

În urma perchezițiilor efectuate în oficiul bănuitului, a fost depistat și ridicat pachetul cu acte referitoare la cazul denunțătoarei și telefonul mobil.