Un procuror din Cahul riscă șapte ani de închisoare, pentru că ar fi dispus reținerea ilegală a unei persoane nevinovate2Foto© deschide.md

Un procuror din Cahul riscă șapte ani de închisoare, pentru că ar fi dispus reținerea ilegală a unei persoane nevinovate

, 13 știri, 20 vizualizări

Un procuror din raionul Cahul riscă șapte ani de închisoare, pentru că ar fi reținut în mod ilegal o persoană nevinovată. Ordonanța a fost dispusă și semnată de procurorul general Alexandru Stoianoglo.

Procesul penal împotriva procurorului a început după ce avocatul victimei a reclamat acțiunile ilicite ale acestuia față de victima pe care o apăra. Mai exact, pe data de 31 iulie 2019,  în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror a reținut un vameș și l-a plasat în izolator. Asta în condițiile în care nu avea probe concludente. Mai mult,  a doua zi, procurorul a emis ordonanță de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă.  Ulterior, Judecătoria Cahul a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, iar vameșul a fost eliberat din arest.

În cadrul investigațiilor au fost confirmate acțiunile abuzive ale procurorului, iar Procuratura Anticorupție a pornit dosar penal pe numele acestuia.