Un tânăr privat de dreptul de a conduce, stopat în trafic pentru viteză excesivă, a încercat să mituiască polițiștii cu 300 de euro6Foto© deschide.md

Un tânăr privat de dreptul de a conduce, stopat în trafic pentru viteză excesivă, a încercat să mituiască polițiștii cu 300 de euro

, 10 știri, 10 vizualizări

Un tânăr de 24 de ani, care este privat de dreptul de a conduce, a încercat să mituiască oamenii legii cu suma de 300 de euro, după ce a fost oprit în trafic pentru că conducea cu viteză, transmite Poliția R. Moldova.

Polițiștii Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) au oprit pe traseul R-6 automobilul de marca Audi cu numere străine de înmatriculare, pe care-l conducea tânărul, pe motiv că acesta se deplasa cu viteză excesivă. În timpul documentării s-a constatat că șoferul este privat de dreptul de a conduce mijloace de transport. Ca să nu fie documentat, acesta a propus polițiștilor 300 de euro, iar după ce oamenii legii au refuzat banii, acesta i-a lăsat în automobil sub bancheta din față.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul instituțiilor specializate pentru fixarea probelor și documentarea cazului. Tânărul urmează a fi cercetat contravențional pentru încălcările rutiere, dar și penal pentru corupere activă. Conform legii penale acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și amendă de la 100 până la 200 de mii de lei.