UNICEF a livrat echipamente de protecție angajaților din sistemul de sănătate și ai poliției de frontieră5Foto© publika.md

UNICEF a livrat echipamente de protecție angajaților din sistemul de sănătate și ai poliției de frontieră

, 7 știri, 5 vizualizări

UNICEF a livrat astăzi, 21 august, un lot de echipamente individuale de protecție pentru lucrătorii din prima linie din sectorul sănătății, precum și angajaților poliției de frontieră. Asistența include 100.000 de măști chirurgicale, 20.000 de viziere și 500.000 de perechi de mănuși. Cea mai mare parte a echipamentelor individuale de protecție vor fi puse la dispoziția personalului medical din prima linie, pentru a-l proteja de riscul de a se infecta cu COVID-19.

Lotul este oferit ca parte a unui proiect susținut de Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID19, implementat de UNICEF, UN Women și Organizația Internațională pentru Migrație. Proiectul, cu o valoare de un milion de dolari, dintre care UNICEF Moldova implementează 750.000 USD, este finanțat de guvernele Norvegiei, Danemarcei, Olandei și Elveției.

„Este un sprijin enorm acordat sistemului de sănătate din țara noastră pentru a face față pandemiei COVID-19. Lucrătorii medicali sunt în prima linie a luptei pentru viața și sănătatea pacienților, motiv pentru care echipamentul le oferă protecția necesară. Mulțumesc sincer partenerilor pentru implicare și colaborare ”, a declarat Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbraveanu.