Unioniștii solicită redenumirea unei străzi sau unui bulevard din municipiul Chișinău în cinstea lui Nicolae Dabija4Foto© jurnal.md

Unioniștii solicită redenumirea unei străzi sau unui bulevard din municipiul Chișinău în cinstea lui Nicolae Dabija

, 14 știri, 3 vizualizări

Unioniștii solicită redenumirea străzii Pușkin din Chișinău în strada Nicolae Dabija. Un demers în acest sens a fost depus astăzi de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în adresa Primăriei municipiului Chișinău și Consiliului Municipal Chișinău.

În petiție se menționează că de-a lungul anilor, Nicolae Dabija și-a dedicat întreaga activitate promovării culturii și literaturii românești, opera sa valoroasă reușind să cucerească cititori din toate colțurile lumii. Mai mult, Nicolae Dabija a fost autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică, iar Revista americană de poezie Cold Mountain Review l-a numit pe Nicolae Dabija unul dintre cei mai de seamă poeți ai lumii.

Din acest considerent, președintele ODIP, Vlad Bilețchi, solicită autorităților municipale atribuirea denumirii unei străzi sau unui bulevard din municipiul Chișinău, fie redenumirea unei străzi sau bulevard existent în numele „NICOLAE DABIJA”.