Uniunea Europeană a întocmit lista neagră cu cei 31 de înalți oficiali din Belarus care vor fi sancționați2Foto© publika.md

Uniunea Europeană a întocmit lista neagră cu cei 31 de înalți oficiali din Belarus care vor fi sancționați

, 5 știri, 9 vizualizări

Uniunea Europeană intenționează să impună sancțiuni economice pentru 31 de înalți oficiali din Belarus, inclusiv pentru ministrul de Interne al țării, până la jumătatea lunii septembrie, au declarat trei diplomați ai UE, ca răspuns la alegerile din 9 august despre care Occidentul susține că au fost trucate, notează Reuters, citat de Mediafax.

„Am fost de acord inițial asupra a 14 nume, dar multe state au considerat că nu este suficient. Acum am ajuns la un consens asupra altor 17”, a spus un diplomat al UE. „Aceștia sunt înalți oficiali responsabili pentru organizarea alegerilor, violență și represiune”.

Miniștrii de Externe ai statelor membre UE au fost de acord pentru aplicarea de sancțiuni care merg de la interdicția de călătorie până la blocarea conturilor din afara țării. Acordul de principiu a fost dat la reuniunea de la Berlin de luna trecută, însă atunci nu a fost stabilită lista nominală a celor care vor suporta sancțiunile. Grecia și Cipru, care fac presiuni pentru sancțiuni separate asupra Turciei după conflictul din estul Mediteranei, trebuie să își mai dea acordul pentru lista neagră.