Uniunea Europeană vrea să ofere Republicii Moldova mai mult sprijin militar și ajutor pentru combaterea atacurilor cibernetice2Foto© jurnal.md

Uniunea Europeană vrea să ofere Republicii Moldova mai mult sprijin militar și ajutor pentru combaterea atacurilor cibernetice

, 5 știri, 3 vizualizări

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu șefa statului că Uniunea Europeană ar intenționa să ofere sprijin militar pentru Republicii Moldova.

Charles Michel a evitat să ofere mai multe detalii, însă a precizat că UE va începe cu acțiuni care vor spori logistica de apărare cibernetică a țării noastre.

„Referitor la sprijinul militar pentru Republica Moldova intenționăm să sporim logistica de apărare cibernetică, dar astăzi am discutat și despre cum putem să oferim mai mult sprijin militar Republicii Moldova, mai multe activități de consolidare a capacităților militare. Bineînțeles că eu acum nu voi vorbi despre detaliile acestei decizii, dar o chestie importantă pentru noi este să evităm escaladări”, a declarat președintele Consiliului European.