Uniunea Europeană vrea să reducă consumul de gaz rusesc4Foto© noi.md

Uniunea Europeană vrea să reducă consumul de gaz rusesc

, 14 știri, 3 vizualizări

Comisia Europeană a propus miercuri un nou instrument legislativ, Planul european de reducere a cererii de gaze, care vizează diminuarea folosirii gazelor în Europa cu 15% până în primăvara viitoare, în condițiile în care UE se confruntă cu riscul unor întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaze din Rusia.

„Rusia folosește gazul ca pe o armă. Trebuie să ne ocupăm de securitatea noastră energetică la nivelul UE. Am învățat din pandemie că, dacă acționăm uniți, putem face față oricărei crize. Așadar, să acționăm împreună pentru a reduce consumul de gaze și pentru a asigura o plasă de siguranță pentru toate țările UE”, a subliniat Ursula von der Leyen pe twitter într-o postare intitulată: „Economisiți gaz pentru o iarnă sigură”, citează digi24.ro

„O întrerupere totală a exporturilor de gaze rusești este probabilă și foarte posibilă dacă nu acționăm și devenim vulnerabili. Dacă tot așteptăm, ne va costa și mai mult și va însemna că depindem de Rusia”, a mai spus președinta Comisiei Europene.