Vadim Ceban: În decembrie, Moldovagaz urmează să achite către Gazprom 43,84 milioane dolari. La ce preț cumpărăm gazul7Foto© zdg.md

Vadim Ceban: În decembrie, Moldovagaz urmează să achite către Gazprom 43,84 milioane dolari. La ce preț cumpărăm gazul

, 8 știri, 3 vizualizări

În decembrie, volumul de gaze naturale achiziționate de la concernul rus „Gazprom” constituie aproximativ 10,2 milioane de metri cubi de gaze, la un preț de 742,13 de dolari pentru mia de metri cubi. În total, datoriile SA „Moldovagaz” față de compania rusă pentru livrările de gaze naturale în noiembrie și în primele zile din decembrie se ridică la 43,84 de milioane de dolari (circa 854,9 milioane de lei), anunță luni, 5 decembrie, președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Conform lui Ceban, până pe 20 decembrie, compania „Moldovagaz” trebuie să achite concernului rus „Gazprom” – 40,05 milioane de dolari pentru gazele consumate în noiembrie și avansul pentru luna decembrie în valoare de 3,79 milioane de dolari.

Anterior, Ceban a anunțat că volumul de gaze naturale care va fi livrat R. Moldova de către Gazprom în luna decembrie va rămâne la același nivel ca în lunile anterioare – de 5,7 milioane de metri cubi pe zi, anunță miercuri, 30 noiembrie, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.