Valeriu Munteanu, îngrijorat de intenția executivului de a extinde lista numărului de păsări și animale sălbatice care pot fi vânate© prime.md

Valeriu Munteanu, îngrijorat de intenția executivului de a extinde lista numărului de păsări și animale sălbatice care pot fi vânate

, 4 știri, 14 vizualizări

Președintele formațiunii Uniunea Salvați Basarabia, fostul ministrul al Mediului Valeriu Munteanu, se arată îngrijorat de intenția Guvernului de a extinde lista de păsări și animale sălbatice care pot fi vânate în sezonul 2019-2020.

Potrivit lui Munteanu, decizia va duce la nimicirea a zeci de specii.

Valeriu Munteanu a menționat că acest proiect este unul dintre cele mai dure din ultimii ani. Inițiativa urmează să fie aprobată în această săptămână de Cabinetul de miniștri. Președintele formațiunii Uniunea Salvați Basarabia a făcut un demers către premierul Maia Sandu în care-i solicită să ia atitudine.

Contactat la telefon, șeful direcției politici în domeniul biodiversității din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dumitru Gorelco, a menționat că decizia a fost luată în urma analizelor efectuate de specialiștii din domeniu și din cadrul Academiei de Științe. Acesta a spus că atât numărul păsărilor, cât și al animalelor sălbatice, a crescut în ultima perioadă.