Vestmoldtransgaz va gestiona începând de marți, rețeaua națională de transport de gaze din Moldova5Foto© timpul.md

Vestmoldtransgaz va gestiona începând de marți, rețeaua națională de transport de gaze din Moldova

, 16 știri, 5 vizualizări

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a luat o decizie semnificativă în cadrul ședinței ordinare desfășurate astăzi, schimbând pe deplin panorama sectorului energetic din Republica Moldova. Cu un vot hotărât, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat Contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale nr. 25/23 din 18.09.2023, încheiat între S.R.L. „Moldovatransgaz” și S.R.L. „Vestmoldtransgaz”. Această decizie marchează un moment crucial în evoluția sectorului energetic din țară, scrie Bani.md.

În același context, ANRE a aprobat Contractul de operare tehnică nr. 26/23 din 18.09.2023, care acoperă asigurarea operării tehnice a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Vestmoldtransgaz” și a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Moldovatransgaz”. Notabil, aspectele financiare ale acestui contract vor fi supuse aprobării ulterioare prin hotărâre separată.

Hotărârile ANRE includ și prevederi cruciale pentru adaptabilitatea la schimbările legislative sau circumstanțele neprevăzute în momentul încheierii contractelor. Agenția va solicita modificarea acestor contracte pentru a se conforma noilor reglementări sau condiții, indiferent de voința părților implicate.